בגיל 24 הוא כבר הרוויח 40,000₪ בהייטק בתחום האפליקציות והיום הוא פתח חברה שמלמדת אחרים איך לעשות זאת גם ללא רקע קודם בתחום
תחום ההייטק תפס תאוצה רבה בישראל בשנים האחרונות. המשרות הופכות מבוקשות משנה לשנה והמספרים בתלושי השכר רק עולים ועולים. הדעה הרווחת היא שכדי להתקבל לעבודה בהייטק נדרש ללמוד לפחות 4 שנים תואר ראשון מתאים וגם אז לא מובטחת עבודה עם תנאים ושכר טובים.
לא הרבה יודעים, אך כיום קיימת הזדמנות פז להתקבל למשרות בכירות מאוד בהייטק גם מבלי ללמוד לתואר 4 שנים. ישנן חברות גדולות במשק אשר מחפשות בנרות מפתחי אפליקציות לגייס לשורותיהם מידי שנה. תחום זה, אינו מצריך לימודי תואר ראשון כלל אלא מעבר הכשרה מתאימה ומבחינת השכר, מדובר לחלוטין בכזה השווה ערך לאדם שלמד לתואר ראשון. פגשנו את ברק מנחם, מייסד ובעלים של מכללת CyberHead, לפגישה קצרה בה ניסינו להבין האם עומדת מולנו עוד מכללה ללימודי הייטק או שאכן מדובר בבשורה חדשנית לכל אותם אנשים המחפשים להכנס לתחום אך אין בידיהם את הידע והניסיון…
ברק נתחיל בכך שתסביר לנו על עולם פיתוח האפליקציות והאם יש באמת ביקוש בתחום?
"ראשית, לא רק שיש ביקוש למפתחי אפליקציות בהייטק, אלא הוא רק מתגבר ומתגבר בעקבות התקדמות הטכנולוגיה. בעתיד הלא רחוק ולמען האמת, אפילו כיום בשנת 2022, ישנם עסקים שלמים שעיקר פעילותם מתבצעת באפליקציות שלהם. זה קורה ברשתות השיווק, בעסקים פרטיים, חברות ממשלתיות ולמעשה ככל שהזמן עובר, האפליקציות רק מתעדכנות ומשתכללות יותר ויותר, מה שאומר שאנחנו רק בתחילתו של גל הביקוש למפתחי אפליקציות בהייטק."
ובמה המכללה שלך שונה ממכללות אחרות ללימודי הייטק?
"אנו מכללה אשר מקבלת אליה מתכנתים וגם תלמידים ללא ניסיון תכנותי כלל ומלמדת אותם לפתח אפליקציות לאנדרואיד, אפליקציות לאייפון, אתרים ותוכנות מחשב. כל זה בקורס אחד אשר מלמד את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר של Google, הנקראת flutter, טכנולוגיה שאף אחד אחר לא מלמד בארץ. למעשה, אנו מובילים קהילה בעלת למעלה מ-3100 מפתחים, שכולם עוסקים בטכנולוגיה זו.(הכי מקצועיים בתחום)
אז במקום לשלם למכללות "קונבנציונאליות" 15,000₪ ולקבל ידע בתכנות למערכת אנדרואיד בלבד, הסטודנטים מגיעים אלינו ולומדים בעלות הרבה יותר נמוכה (לא תאמינו כשתשמעו עד כמה) תכנות כולל לכל הפלטפורמות (אנדרואיד, אייפון, אתרים, תוכנות מחשב ואף שעונים חכמים)
הקורס עצמו מוקלט וזמין לצפיה ללא הגבלת זמן, מה שעוזר לסטודנטים לחזור ולשנן מחדש את החומר הנלמד.
נוסף על כך, יש תמיכה 24/6 לכל שאלה בנושאי ההייטק השונים, גם בקורס וגם מעבר לו.
ואם כל זה לא מספיק, אנו מספקים לסטודנטים שלנו גם הכוונה ועזרה במציאת עבודה.
ואם עדיין אחרי הכל לא השתכנעת שמדובר במשהו שונה לגמרי מהסטנדרט הישראלי, חשוב לי לציין שהמרצים שלנו (שאגב כולם יוצאי יחידות טכנולוגיות ומהנדסים) מספקים לסטודנטים שיעורי העשרה הכוללים הכירות עם מגוון רחב של טכנולוגיות כך שהתלמידים רוכשים ידע הרבה מעבר לידע הנלמד בתוכנית הלימוד המצומצמת המועברת במכללות אחרות בארץ."
מרשים מאוד ברק אבל אני חייב לשאול אותך שאלה מתבקשת, אני נתקל בכל כך הרבה תכנים ברשת המוצעים בחינם ומלמדים לפתח אפליקציות, אז למה שאשקיע כסף בקורס?
"נכון מאוד, היום מסתובבים ביוטיוב כל מיני סרטונים המתיימרים ללמד אתכם לתכנת, אך חשוב לי להגיד שלפי דעתי זו טעות קריטית ללמוד לבד תכנות וזאת מכמה סיבות:
- ישנו סדר כרונולוגי של צעדים ושיעורים שצריך ללמוד ובלתי אפשרי להתחיל ללמוד תוכנה לבד בצורה עצמאית מתוכן לא מסודר הקיים בסרטונים החינמיים (ואף לוקה משמעותית בחסר)
- לימוד לבד יכול להקנות טעויות התנהגותיות בתחום שאחר כך קשה מאוד לתקן.
- לכל חברת הייטק יש את הסטנדרט שלה, והחומר של המרצים "המומחים" שצצים ברשת ומלמדים תכנות בחינם כנראה שלא יעמוד ברוב הסטנדרטיים של ההייטק, ואת זה אני אומר בתור מי שהוא מהנדס תוכנה בעצמו ועבד במשרות בכירות בחברות הגדולות ביותר בתחום.
בשורה תחתונה, מי שמחליט ללמוד לבד תכנות בסופו של יום הוא יבזבז יותר זמן וכסף מאשר ללכת איתנו והוא ישאר תקוע במעגל העבודה הרדוד שבו העבודה שאתה עושה משרתת אנשים בודדים במקום לשרת מיליונים, מה שמתבטא בכסף שאתה מקבל."
לפי מה שהבנתי עד כה, אתם מכשירים אנשים ללא ידע קודם מאפס למאה, האם ישנם אנשים שהקורס לא יתאים להם?
"כן, השירות אינו מתאים לקהלים הבאים:
– אנשים שלא מעוניינים להתאמץ.
– אנשים שלא אוהבים להפעיל את הראש
– אנשים מבוגרים מעל גיל 50-60 שהתעייפו מללמוד
– אנשים שלא רוצים להתקדם בחיים או לשנות את העולם
– אנשים מקובעים
– אנשים ללא חוש טכנולוגי בסיסי.(שמעולם לא התעסקו עם מחשב ולא מעוניינים להתקרב למחשבים)"
הזכרת מקודם שאתה בעצמך עבדת בחברות גדולות תוכל להרחיב על הניסיון התעסוקתי שלך ואיך בכלל הגעת לתחום הזה?
"בגיל 18, למדתי תואר ראשון בהנדסת תוכנה באוניברסיטת בן גוריון.
כבר בגיל 21 עבדתי עם קבוצת חוקרים באוניברסיטה בעולם הבינה המלאכותית.
בגיל 22, התקבלתי ליחידת הסייבר הטכנולוגית המיוחדת של מודיעין, יחידה 81 (עושים פרוייקטים מיוחדים עם סיירת מטכ״ל ועם 8200).
עד גיל 25 עסקתי בפיתוח מכשירים חכמים ומסווגים.
בגיל 26, יצאתי מהצבא והתחלתי לעבוד בחברת סייבר השווה 7 מיליארד דולר ושם אני מפתח מוצר טכנולוגי מאוד מתקדם של החברה.
לאורך 3 השנים האחרונות, הקמתי וניהלתי את קהילת ה-Flutter הישראלית המונה מעל ל-3100 מפתחים וביניהם ניהלתי את מכללת CyberHead אשר מלמדת את הטכנולוגיה הזו.
עד היום לימדנו והדרכנו למעלה מ-30 חברות הייטק לפתח אפליקציות ואתרים בטכנולוגיה הזו, ביניהם חברות כמו Alibaba Israel, yad2, רשות הטבע והגנים, TradeOne וחברות ובתי תוכנה נוספים.
עד היום הדרכנו כ-350 מתכנתים לפתח בטכנולוגיה זו ופרסמנו למעלה מ-200 משרות בתחום זה בקבוצת הפייסבוק שלנו."
ומה קורה בפועל עם אותם סטודנטים לאחר גמר הלימודים? כולם עובדים בהייטק בעצם?
"כניסה להייטק יכולה לקחת זמן, אבל אין ספק שהקורס שלנו הוא קפיצת מדרגה משמעותית שמקרבת מאוד כל תלמיד אל המשרות הכי נחשקות בהייטק – משרות הפיתוח.
כפי שאמרתי, אנו מסייעים לסטודנטים שלנו במציאת עבודה ורובם אכן עובדים כיום במשרות הייטק בכירות ובבתי תוכנה למיניהם, אך זה לגמרי לא הדבר היחיד בהם הלימודים שלנו תורמים להם, למעשה לא מעט סטודנטים שלנו מחליטים להקים מיזמים משל עצמם בשאיפה לעשות את האקזיט הנחשק בעתיד הקרוב."
ברק זה בהחלט מרשים מאוד מה שסיפרת לי כאן, מהו הטיפ האחד שאתה יכול לתת כבר עכשיו לקוראים שלנו שחושבים להיכנס לכל העולם הזה של התכנות?
"תאמינו בעצמכם, תעשו צעדים אמיצים, מי שעובד קשה אך חכם – מקבל תגמול, ככל שתצברו יכולות ויהיה לכם ידע במגוון נושאים – יהיה לכם יותר סיכוי להיחטף על ידי חברות ההייטק ותעשו יותר טוב לעולם – ככה העולם יתגמל אתכם יותר (ראו אילון מאסק ומהפכת הרכבים החשמליים)"
ברק תודה רבה לך על ראיון מרתק, בהחלט למדתי הרבה על עולם התכנות ואני בטוח שכך גם הקוראים שלנו, איך ניתן לשמוע פרטים נוספים על מסלול הלימודים שלכם?
"תודה רבה, שמח לשמוע שלמדת דבר או שניים, לגבי מידע נוסף על המכללה ועל מסלול הלימודים אני מזמין את הקוראים שלנו להיכנס לאתר שלנו, להשאיר שם פרטים ויועץ לימודים יחזור אליהם בהקדם."